Tort cu aroma de toamna

de Bunica in Torturi, 8 Noi 2011 | 5126 vizualizari

 

La multi ani! pentru toti bucatarasii care poarte numele Sf. Arhangheli Mihail siGavriil pe care ii sarbatorim astazi cat si celor apropiati lor.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 3 oua
  • 3linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca 
  • Crema 1:
  • 250 g. dulceta de gutui 
  • 200 ml. smantana de frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic intaritor frisca  
  • Crema 2:
  • 150 g. peltea de gutui
  • 1 plic gelatina
  • Sirop:
  • sirop din compotul de gutui
  • Glazura:
  • 200ml. smantana pentru frisca 
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic intaritor  frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de toamna:

Blatul:

Se mixeaza albusul de la cele 3 oua cu zaharul pana stau pe teluri,se adauga galbenusurile , apoi cele 3 linguri cu nuca si faina amestecandu-se usor de jos in sus. Intreaga compozitie se toarna intr-o forma cu marginile detasabile. Forma poate fi unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit timp de 35-40 min. sau  cand incepe sa se rumeneasca se face testul cu scobitoarea.

Cat blatul sta la copt se pregateste frisca:smantana se bate cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca circa8-10 min.

Cand blatul este copt se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate ,se taie in 3 parti.

Crema1: 250 g. duceata de gutui se mixeaza bine si se amesteca impreuna cu frisca.

Crema 2: va pun putin la munca si va rog sa cautati PELTEA DE GUTUI in retetele mele. 150g. peltea am pus-o pe foc si am inmuiat-o putin. Separat am pus la inmuiat gelatina. Am pus gelatina peste pletea si am tinut-o pe foc pana s-a topit gelatina. Am lasat sa se raceasca putin si apoi am introdus vasul in congelator pentru 15-20 min.

Siropul: pentru insiropat se foloseste sirop din compotul de gutui.

Asamblare: o parte din blat se insiropeaza , se pune crema 1, blatul urmator, sirop si crema de peltea, al treilea blat +sirop. Ornarea ramane la dorinta fiecareia.

TIPS-URI

1

Nuca poate fi inlocuita cu migdale sau alune.

2

Crema de peltea este practic un jeleu de gutui.

3

Pentru ornare am caramelizat 3 linguri de zahar si am facut diferite figurine.Zaharul ars l-am turnat pe o hartie de copt uns cu f. putin ulei.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:39

yammy ce buuuun

RuxyRux 1

16.11.2011, 17:33

Bunica!!! Arata perfect pentru gustul meu

nilgun 1

30.03.2013, 15:22

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel cu fundite de ciocolata - reteta numarul 100